Houd je klep dicht: 30 jaar brievenbus-discussie

De invoering van de ‘Ja’-sticker in Amsterdam kent een decennialange voorgeschiedenis, waarvan de echo tot vandaag naklinkt. Nu de rechtbank ook in hoger beroep heeft bepaald dat Amsterdam wel degelijk bevoegd is zo'n systeem te implementeren, zullen ongetwijfeld meer gemeenten dit voorbeeld volgen; mogelijk komt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zelfs met nieuw landelijk beleid. En dus gaat de klep dicht. De Grafische Vakpers wilde weten hoe het zover heeft kunnen komen.

#Ophef. Over een tweet. En een verklaring.

Een tweet kun je verwijderen. Een officiële verklaring erover ook. Voor het KVGO en haar nieuwe directeur leek de zaak afgedaan. Maar daarmee was het natuurlijk niet nooit gebeurd. Ik wilde weten: stond er eigenlijk werkelijk wat ik dacht dat er stond? En: #hoedan?

De Grafische Vakpers Op De Beursvloer

Zoals de branche niet zonder goede vakinformatie kan, is ook een vakbeurs over visuele communicatie zonder dagkrant natuurlijk ondenkbaar. Voor grafisch gespecialiseerde publicisten Alex Kunst en Ed Boogaard vormt Sign & Print Expo 2019 (26-28 maart in Gorinchem) dan ook het startpunt van een nieuw journalistiek initiatief: De Grafische Vakpers. De dagelijkse beurskrant ‘Op De Beursvloer’ is daarvan direct al het eerste tastbare resultaat.

De Grafische Vakpers brengt, live vanaf de stand op het terras in het hart van de beursvloer, elke dag vers nieuws, tips, achtergronden en alle benodigde beursinformatie. Maar we nodigen je ook graag uit om bij ons langs te komen en je beursnieuws en ervaringen met ons te delen. Dan kunnen we meteen in gesprek over wat De Grafische Vakpers van plan is, maar vooral ook over wat jij van ons verwacht en hoe je daaraan zou kunnen bijdragen.

De branche bereidt zich voor op de nieuwe toekomst. Onafhankelijke vakinformatie en kennis van zaken zijn daarbij onmisbaar. Een bezoek aan Sign & Print Expo draagt daar zeker belangrijk aan bij. Sluit je aan bij De Grafische Vakpers en blijf op de hoogte.

App met de Vakpers

De Grafische Vakpers is een nieuw journalistiek initiatief van Alex Kunst en Ed Boogaard. We willen nieuws, achtergronden, analyses en opinies delen met professionals in de branche. Wil je op de hoogte blijven van onze plannen en – belangrijker nog – meedenken over de vorm die De Grafische Vakpers moet krijgen en er ook bijdragen aan door jouw vragen, ideeën en kennis met ons te delen? Stuur ons even een bericht via e-mail of Whatsapp (stuur dan eerst 'Vakpers aan' naar +31 6 83419462).